Cercetarile din ultimii douăzeci de ani au descoperit caracteristicile si beneficiile uimitoare ale Spirulinei pentru sănătate şi nutriţie. În 1974, Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie Mondială a declarat Spirulina ca fiind “cel mai bun aliment pentru viitor.”

Spirulina este în sine un aliment cu o nutritie completa, deosebit de bogat in proteine, vitamine din grupa B, aminoacizi, oligoelemente. În suplimentarea nutritiva de zi cu zi, vitaminele B, precum şi amino-acizii  ajuta la imbunatatirea metabolismului organismului si sporesc puterea si rezistenta. Pentru stilul de viaţă ocupat şi obositor al timpurilor moderne, Spirulina poate fi cel mai potrivit suplimente nutritiv.

Spirulina este bogata in substante nutritive, are multe funcţii si este considerata un aliment alcalin. Poate regla imunitatea, permitand corpului sa evite bolile. Deoarece conţine fier şi vitamina B12, consumul pe termen lung poate ameliora anemia. Conţine acid linolenic, care este eficient pentru reducerea colesterolului, scăderea tensiunii arteriale, imbunatatirea nivelului de zahăr din sânge, protecţia celulelor hepatice, creşterea microorganismelor intestinale benefice.

Consumul de Spirulina poate ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Glucanul din Spirulina este un polizaharid natural care are capacitatea de a imbunatati sistemul imunitar. Spirulina activeaza, de asemenea, macrofagele si monocitele. S-a dovedit că polizaharidele şi ficocianina găsite în Spirulina îmbunătăţesc imunitatea celulara si proteinele ​​serice, în cazul în care măduva osoasă, timusul şi splina au demonstrat o capacitate sporită de reproducere. O cercetare americana arata ca Spirulina diluata cu apă poate creşte macrofagele la pui. În 1993 -1994, o dovadă în plus arată că adaugarea spirulinei in hrana pentru pui poate imbunatati functiile sistemului imunitar fara efecte secundare. Atunci când este utilizata pe subiecţi umani, Spirulina poate ajuta la accelerarea producerii de anticorpi şi interleukina, sporind capacitatea de a rezista bacteriilor dăunătoare.

Spirulina contine surse bogate de ficocianina, care pot influenţa celulele stem gasite in maduva osoasa. Celulele stem sunt sursa de celule albe si rosii ale sistemului imunitar care efectueaza transferurile de oxigen. Oamenii de stiinta chinezi au constatat faptul că ficocianina poate stimula hemopoieza, care este produsă de rinichii sănătosi pentru producerea de celule stem. Chiar dacă celulele stem sunt afectate de radiaţii sau toxice, ficocianina poate asista prin reglementarea producţiei de celule albe din sânge.

Un sistem imunitar bun va determina sanatatea unei persoane, iar o alimentaţie echilibrată este un punct-cheie pentru menţinerea sistemului imunitar. Pentru o nutriţie echilibrată şi îmbunătăţirea sistemului imunitar, este recomandat sa se foloseasca Spirulina ca o necesitate de zi cu zi.

Nutriţie

Spirulina este una dintre cele mai incredibile suplimente naturale dietetice cunoscute. Este foarte bogată în proteine ​​ non-animale şi fier şi conţine toti aminoacizii necesari, precum şi beta-caroten si clorofila. Bacteriile utile din intestin sunt încurajate de spirulina, astfel îmbunătăţind digestia. Spirulina ajută, de asemenea, procesele organismului prin furnizarea de enzime, antioxidanti si fitonutrienti.

Spirulina este o sursa de acizi grasi importanti, care pot stimula creşterea şi contribui la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii si parului. Cei care sufera de artrita pot de asemenea beneficia de proprietatile antiinflamatorii ale spirulinei.

Rezultatele unui proiect al Harvard Medical School, din 1996, arată că extrasul din Spirulina inhiba cresterea virusului HIV-1 in celulele umane.

Utilizarea spirulinei in concentraţii mari poate afecta mai multi viruşi. În Japonia, un proiect similar a descoperit că extractul de sprulina inhiba, nu numai virusul HIV-1, dar, de asemenea, si virusul urlian, virusul gripal A, virusul rujeolic, herpes simplex si citomegalovirusul uman( care cauzeaza defecte la nastere).

Alte beneficii ale Spirulinei Max

Spirulina este de asemenea utila în prevenirea febrei fânului şi în tratamentul otravirii cu arsenic. În 2007, un studiu mexican a constatat ca algele au un efect pozitiv în reducerea tensiunii arteriale si a colesterolului.

Spirulinea ajuta de asemenea la slabit deoarece inhiba pofta de mancare si este foarte bogata in elemente nutritive, asigurand organismului necesarul zilnic de hrana. Are efecte anticancer, ajura la tratarea depresiei si a acneei. Ajuta la dezvoltarea sistemului nervos si osos la copii, impiedicand astfel aparitia tulburarilor de crestere.

Spirulina administrare si prezentare

Se gaseste sub forma de capsule, tablete, pudra sau ceai sau impreuna cu catina, ginseng, germeni de grau si alte substante naturale.

Poate fi foarte benefica mamelor insarcinate si bebelusilor datorita caplexitatii de substante nutritive pe care le contine Spirulina, dar in sarcina si alaptare este recomandat sfatul medicului, datorita continutului de iod.

Poate avea efecte adverse sau poate interactiona cu unele medicamente si de aceea este bine sa cerem sfatul medicului sau farmacistului inainte de a utiliza suplimentele de spirulina.

Doza zilnica recomandata pentru un adult este de la 500 mg/zi pana la 5 g/zi.

Puteti comanda Spirulina pe pagina magazinului nostru Calivita