green care lucernaAlfalfa (lucerna) este o plantă care isi infiripa rădăcinile pana la 20-30 de metri în pământ şi se incarca cu o serie de minerale care nu sunt disponibile la suprafaţă. Din acest motiv, lucerna este bogata in vitamine, minerale şi alţi nutrienţi care joacă un rol vital în consolidarea şi creşterea oaselor şi în menţinerea unui organism sănătos. Aceasta planta conţine proteine ​, oligoelemente, vitamine si minerale din abundenta.

Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale lucernei au fost cunoscute inca de acum 1500 de ani sau mai mult. Aceasta planta a fost folosita ca remediu naturist printre multi vindecatori traditionali. Se gaseste in multe ţări diferite, în zonele cu clima temperata din întreaga lume.

Oamenii de stiinta moderni au confirmat numeroase avantaje ale lucernei. Aceasta a fost folosita pentru tratarea anemiei, care poate fi cauzata de un deficit de fier. Poate fi benefica in prevenirea unor daune provocate de diabetul zaharat şi un nivel ridicat de zahăr in sânge, datorita proprietatilor sale antioxidante şi continutului de fitonutrienţi. A fost, de asemenea utilizata pentru a trata afecţiuni ale vezicii urinare şi ca un înlocuitor de estrogen, pentru a stimula productia de lapte matern si a reduce sindromul premenstrual. Iarba de lucerna este cunoscuta datorita continutului de fito-estrogeni, compuşi produsi de plante care se comportă ca si hormonii din corpul uman.

Suplimentele pe baza de lucernă au existat de mai mulţi ani si au fost folosite in medicina traditionala chineza ca un remediu pentru problemele renale. Alfalfa este o leguminoasa erbacee care creşte veşnic si este folosita si ca aliment pentru animale. Alfalfa este un termen arab care înseamnă “tatăl tuturor alimentelor”, datorită efectului său benefic.

Nutriţie

Lucerna are in mod natural aproximativ 300 de substanţe nutritive şi fitonutrienţi. Este o sursa buna de proteine, deoarece este compusa 50% din proteine ​​. Este bogata în vitamine, cum ar fi beta-caroten, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E şi K, şi este, de asemenea, o sursa buna de minerale precum calciu, fosfor fier, cupru, magneziu, potasiu, şi sulf. Este, de asemenea, o sursa naturala de aminoacizi esentiali, conţine saponine si fitonutrienti, cum ar fi, octasonolul şi izoflavonele, care sunt responsabile pentru unele dintre efectele sale medicinale. Lucerna este într-adevăr un aliment foarte sanatos.

Consumand  frunze de lucerna sau suplimente pe baza de lucerna vom beneficia pe deplin de toate aceste substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a se mentine inntr-o forma optima.

Green Care Calivita este un supliment natural pe baza de extract din frunze de lucerna imbogatit cu magneziu, recomandat  in tulburari digestive, precum balonare, gaze, ulcer, indigeste, diaree, anorexie, colita, boala de reflux gastroesofagian, malabsorbtie intestinala, Helicobacter Pilori, tulburari renale, stimularea poftei de mancare, anemie, vaginita. Are proprietati detoxifiante, diuretice, digestive, antimicotice, laxative, antipiretice si imunostimulatoare.

Care sunt beneficiile lucernei asupra sanatatii noastre?

Lucerna a fost folosita de chinezi inca din secolul al VI-lea pentru a trata mai multe condiţii de sănătate. Este considerată cea mai bogata sursa de minerale extrase din pamant. Bogata in vitamine, minerale şi alte substanţe nutritive lucerna devine un remediu pe bază de plante uimitor. Beneficiile sale specifice includ:

• Vindecarea problemelor renale, alinarea edemelor şi eliminarea retenţiei de lichide.

• Eliminarea tulburarilor auto-imune.

• Vindecarea artritei.

• Hranirea si fortifierea sistemului digestiv, osos, glandular şi urinar.

• Curăţarea sângelui, ficatului şi intestinelor.

• Scaderea nivelului de colesterol.

• Prevenirea accidentului vascular cerebral.

• Vindecarea tusei convulsive.

Deoarece lucerna este foarte bogata in minerale necesare pentru formarea şi consolidarea oaselor, administrarea suplimentelor de lucerna da rezultate benefice în tratamentul artritei. Este cunoscuta pentru proprietatea de a reduce nivelul zahărului din sânge, şi de aceea este considerata un tratament naturist pentru diabetul zaharat. Vitaminele A, C, E si zincul ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi. Sucul de lucernă, în combinaţie cu cantităţi egale de suc de morcovi şi salată, consumate zilnic, ajută la creşterea părului într-o măsură uimitoare. Combinaţia acestor sucuri este bogata în elemente care sunt deosebit de utile pentru creşterea părului şi prevenirea caderii acestuia.

Care sunt efectele secundare ale lucernei?

Ca şi în cazul tuturor produselor pe bază de plante, moderaţia este cheia pentru a se evita posibilele reacţii adverse. De exemplu, consumul excesiv de lucernă poate provoca distrugerea globulelor roşii din sânge, o problema extrem de grava.