Înainte de a cumpăra orice supliment, inclusiv sucul de Noni (Morinda citrifolia) , aveţi nevoie sa intelegeti ceea ce este cu adevarat acest produs şi de unde vine.

Nu putem depinde intotdeuna de suplimente artificiale pentru a ne mentine sănătosi. Resursele noastre financiare vor fi cu siguranţă afectate dacă vom continua să ne bazam pe medicamente scumpe pentru a vindeca diverse condiţii posibile de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială, diabet, etc.  S-a dovedit însă că oamenii pot beneficia in siguranta de suplimente alimentare naturale, care să le stimuleze sistemul imunitar şi sa previna apariţia problemelor de sanatate nedorite. Prin urmare, este mai bine ca acestia sa alege cu înţelepciune. Suplimentele nutritionale sunt foarte avantajoase din punct de vedere economic şi alimentar, iar cele care sunt derivate din fructe nutritive, cum ar fi Morinda citrifolia , ar putea fi exact ceea ce acestia au nevoie.

Ce este Noni (Morinda Citrifolia) ?

Fructul  creste intr-un copac care aparţine familiei arborilor de cafea numita Rubiaceae şi are denumirea ştiinţifică de Morinda citrifolia. Copacul devine complet matur la 18 luni si se poate ridica la o înălţime de aproximativ nouă metri. Frunzele sale sunt descrise de către experţi ca imense şi lucioase, cu culoarea de o nuanţă închisă de verde. În plus, frunzele arborelui  par să aibă un număr  excesiv de nervuri. Copacul isi poartă fructele şi florile pe tot parcursul anului după ce devine absolut dezvoltat.

Fructul de Morinda citrifolia se produc atunci când copacul este deja matur şi, de obicei, cântăreste în jur de 4 până la 8 kilograme. Are o formă rotundă şi diametrul său este, de obicei, aproximativ 4-7 centimetri. Fructele arborelui au un miros specific amar în timp ce se afla in procesul de coacere. sunt de culoare verde în timpul stării lor mai crude, apoi treptat, devin galbene, si apoi albe, după ce dupa complet coapte.

De unde provine acesta ?

Este cel mai adesea văzut în ţările care fac parte din Asia de Sud-Est, precum şi Australia. În plus, fructul  este, de asemenea, intalnit  în pădurile protejate din celelalte ţări celebre tropicale.

Arborii pot creste pe coastele mari stâncoase sau nisipoase, deoarece acestia pot suporta solurile saline, care se afla în natură. Acest tip de copac poate trăi, de asemenea, la secetă, precum şi intr-un tip de sol secundar. Prin urmare, copacii  pot fi văzuti în habitate diferite, imprastiati peste toate terenurile, inclusiv cele vulcanice sau calcaroase.

Oamenii care locuiesc în insulele din Pacific considera fructul un aliment de bază şi îl consuma in forma cruda sau gatita. Oamenii din ţările din Asia de Sud şi Australia, mânca fructul crud şi ii adaugă sare pentru a masca gustul amar. În afară de pulpa fructelor, se consuma, de asemenea, seminţele prăjite.

Care sunt beneficiile nutritive ale fructului Morinda citrifolia?

Fructele sunt foarte populare pentru beneficiile lor de sănătate, deoarece sunt încărcate cu diferite tipuri de vitamine şi minerale. Oamenii din ţările tropicale se simt binecuvântati pentru ca sunt dotaţi cu acest fruct « all-in-one », care ofera nenumarate avantaje, atât pentru cei sănătosi cat şi pentru cei bolnavi.

Macronutrienţii -Mai întâi de toate, fructul este plin de macronutrienţi, cum ar fi carbohidratii si fibrele. Conform unor cercetari,  100 de grame de fruct  are aproximativ 71 % din carbohidrati si 36 % din fibrele necesare in dieta. Şi, în cantitate mică, fructul  detine aproximativ 5,2 % din proteine, precum si 1,2 % din grasimi. Macronutrienţii se găsesc mai ales în pulpa de fructe iar conţinutul de nutrienţi în suc este minim în valoare.

Vitamina C – Caracteristica cea mai notabilă din acest fruct tropical este continutul de vitamina C, care este în mod evident mare în valoare. 1200 miligrame de praf pastă de morinda contin aproximativ 9,5 miligrame de vitamina C, în timp ce 100 de grame de suc de noni are 33.6 mg.

Alte vitamine si minerale – In afară de vitamina C, fructul are, de asemenea, vitamine şi minerale care sunt importante în menţinerea organismului. Fructul  contine aproximativ 0.048 de miligrame de vitamina B3 sau niacina si o cantitate echitabila de vitamina A. Deţine, de asemenea, unele minerale, cum ar fi aproximativ 32.0 miligrame de potasiu, 0,02 miligrame de fier, si canditati mici de sodiu şi calciu.

Fitochimicalele au fost un subiect comun de cercetare datorita bioactivitatii lor, dar nu s-a descoperit niciun beneficiu pentru sănătate după o serie de studii efectuate de către experţi în domeniul sănătăţii. Totuşi, este important sa se ofere cunoştinţe în ceea ce priveşte conţinutul fitochimic a acestui super-aliment.

Fructele tropicale ale copacului Morinda citrifolia poseda cantitati moderate de fitochimicale, cum ar fi scopoletina, terpenoide, acid octoanoic, damnacanthal, acidcaproic, rutina, antrachinone şi acid ursolic. Există, de asemenea, si alte fitochimicale în fruct, precum lignani, flavonoide, iridoide, oligozaharide comune, polizaharide şi acizi graşi.

In prezent există nenumărate condiţii de viaţă legate de sănătate, care încă rămân necontrolate. Cu toate acestea, s-a constatat ca fructele pot fi de mare ajutor în gestionarea bolilor,  de la raceli simple la probleme complicate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si ateroscleroza. Printre multiplele beneficii pe care le are asupra sanatatii poate fi utilizat în prevenirea apariţiei cancerului datorită substantelor nutritive esenţiale.

Suplimentele alimentare care are la baza Morinda citrifolia

Este cunoscut faptul că oamenii din tarile tropicale pot mânca fructul  fiert sau crud. Cu toate acestea, cei care trăiesc în alte ţări, fără copaci cu morinda citrifolia,  nu au luxul de a manca aceleasi fructe proaspete. Prin urmare, ei trebuie să cumpere suplimente care sa aiba la baza acest fruct, în scopul de a consuma astfel de alimente nutritive. Suplimentele pe baza de Morinda citrifolia sunt fabricate în forme, cum ar fi:

-          Capsule

-          Suc

-          Pastile

Cum să cumpăraţi ?

Înainte ca fructul sa fie vândut în diverse forme, cum ar fi capsulele sau comprimatele, trebuie să ştie în primul rând modul în care acestea sunt procesate. Initial fructele sunt spalate, si apoi fermentate timp de câteva luni. Dupa fermentare sunt supuse procedurii de presare la rece, în scopul de a elimina sucul de fructe. În sfârşit, sucul care a fost extras din fructe trece prin procesul de pasteurizare.

În scopul de a achizitiona cel mai bun supliment pe bază de plante, trebuie să se întrebe despre modul în care acesta a fost fabricat. Acest lucru se datorează faptului că beneficiile unui supliment depinde de modul în care a fost procesat. Unele proceduri sunt efectuate neglijent, ducand la pierderea tuturor  substantelor nutritive esentiale pe care le deţine fructul.

Comanda Online la cele mai bune preturi:

Comanda Noni organic