Sucul Noni tahitian (Morinda citrifolia) este una din cele mai bune soiuri aflate la vânzare ale acestui suc de fructe de pe piaţă in prezent. De fapt, la fiecare două secunde, cineva de pe tot globul cumpara o sticla! În funcţie de produsul individual achizitionat aceasta s-ar putea să fie sucul  100% pur sau un alt fel de suc de morinda citrifolia amestecat cu alte sucuri de fructe, cum ar fi sucul de struguri sau de afine.

Facerea sucului in sine este un proces care durează destul timp. Fructele de morinda citrifolia sunt culese la mana, pulpa este apoi îndepărtată şi urmeaza ca sucul să fie extras. De fapt, întreaga procedură, de la cultivarea şi pana la recoltarea fructelor si tot procesul de extracţie şi de ambalare, este o ştiinţă foarte precisă.

Dr. Neil Solomon, a declarat că sucul de Morinda citrifolia are patru faze în care acesta poate fi administrat pentru beneficii de sănătate. Prima etapă constă într-o cantitate test administrata pe o perioadă de 3 zile. A doua fază consta intr-o portie care este folosita pentru o lună. Faza a treia este o doză curativă administrata din luna a doua si pana in luna a şasea. Faza a patra şi ultima constă dintr-o doză preventiva, care începe la începutul lunii a şaptea şi este apoi continuata atât timp cât este necesar. Dozele exacte date se bazează pe un calcul care să ţină cont de vârsta persoanei care consuma sucul.

Există un numar mare de oameni din toate categoriile de viaţă care au beneficiat de sucul de Morinda citrifolia. Studii precum cele efectuate la Universitatea din Hawaii au arătat că compusii activi din fruct pot atât sprijini cat şi stimula functionarea sistemului imunitar uman. Aceşti compuşi sunt capabili să facă acest lucru prin stimularea celulelor albe din sange, astfel, ajutându-le să lucreze mai eficient.

Consumul de suplimente alimentare cu morinda citrifolia  poate ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva virusurilor, bacteriilor şi microbilor care, la rândul său, protejeaza organismul de infectii.

Un alt beneficiu de sanatate derivat din consumul acestui fruct este capacitatea sa de a ajuta organismul în producerea de oxid nitric. Deşi se credea anterior ca este ceva dăunător, oxidul de azot este acum considerat a fi unul dintre aliaţii majori ai corpului uman in lupta impotriva infectiilor.

Acum, chiar dacă un număr deja mare de studii ştiinţifice au oferit rezultate încurajatoare cu privire la beneficiile sucului de Morinda este încă mult mai mult de invatat. Adevărul este că ştiinţa se afla încă la stadiul de recuperarea a ceea ce vindecatorii traditionali din Pacific au cunoscut de secole …. adica faptul ca Morinda citrifolia este un fruct cu adevărat remarcabil. Din punct de vedere ştiinţific, abia acum începe să se înţeleagă cum funcţionează în corpul uman şi ce extensii complete de beneficii asupra sănătăţii aduce pentru noi.