Sucul  Noni (Morinda citrifolia) , este lent recunoscut ca o băutură alimentara importanta pentru sănătate şi un supliment nutritiv excelent. Studiile ştiinţifice au demonstrat că suplimentele alimentare din morinda citrifolia sunt  de ajutor in multe boli diferite, cum ar fi alergiile, boli ale pielii si chiar cancerul. Utilizarea de zi cu zi a acestui suc  sau a suplimentelor care au la baza acest fruct, de asemenea, poate preveni diverse boli şi ofera o mai bună calitate a vieţii pentru mulţi oameni.

Nu conteaza daca este suc tahitian sau hawaian, sirop sau tablete, cu totii folosesc acelaşi fruct, Morinda citrifolia. . Acest fruct,  creste in mod natural în zonele cu climă insulara, motiv pentru care poate fi gasit în Hawaii, Tahiti şi alte insule polineziene.

Fructele au cantitati mari de proxeronina, care este transformata in xeronina de corpurile noastre. Xeronina este apoi utilizata de către organism  pentru a vindeca celulele. Conform cercetărilor, există multe probleme de sanatate pentru care xeronina poate fi de ajutor in vindecare, cum ar fi artrita, ulcerul, senilitatea, probleme ale vaselor de sange, tensiunea arteriala, digestia proastă, depresia şi leziunile musculare.

Fructul contine, de asemenea, mai multe substante chimice, cincisprezece dintre ele fiind clasificate ca utile in prevenirea cancerului. Acestea au efect antitumoral la nivelul sânilor, colului uterin, colonului, tractului gastro-intestinal, plamanilor, pancreasului, prostatei si stomacului. Are, de asemenea, si proprietati anti-ulcer.

Nu aveţi nevoie de suc tahitian sau hawaiian  pur pentru a obţine beneficii pentru sanatate ale acestei bauturi. Sucul de morinda pur miroase rău şi are un gust oribil! Datorita multor companii sucul  se amesteca cu alte fructe, astfel incat acesta este de fapt gustos. Există o varietate de sucuri de fructe care sunt amestecate cu sucul de Morinda pentru a da un gust mai bun.