Rinita alergica rezulta atunci când alergeni precum praful, parul de animale, polenul sau fumul ataca sistemul imunitar şi cauzeaza congestie nazala, nas înfundat / care curge, ochii umezi şi strănut. Aceasta conditie implică, de asemenea, mancarimi ale ochilor si nasului. Tratamentul presupune calmarea simptomelor si evitarea expunerii la alergeni si iritanti. Rinita alergica este o problemă foarte frecventa în sezonul de polen şi de aceea este adesea menţionată ca “febra fanului”. Oamenii care au rinita alergica cronică / perena sufera de aceste simptome pe tot parcursul anului. Cazurile usoare pot fi tratate cu antihistaminice. In cazul în care simptomele sunt severe, pot fi prescrise sprayuri antialergice .

Prevenirea rinitei alergice

În majoritatea ţărilor, rinita alergica este foarte frecventa în timpul sezonului de polen. Prin urmare, este recomandabil să fim precauţi şi să înceapem tratamentul si metodfele de prevenire înainte de începutul sezonului. Cel mai important este sa ne intarim sistemul imunitar, pentru care cel mai important nutrient este vitamina C. Vitamina A este, de asemenea, foarte importanta pentru consolidarea membranelor mucoase.

Evitati alimentele care agraveaza inflamaţia, cum ar fi produsele lactate, carnea, produsele de grâu, zahărul şi sarea in cantitati mari. Adaugati in dieta alimente a care sunt anti-inflamatoare şi au antioxidante, inclusiv fasolea, legumele şi fructele.

Remedii pentru rinita alergica

1. Este vital să se evite expunerea la alergeni şi sa se creeze un mediu lipsit de alergeni.

2. Camera, mobilierul, canapelele, saltelele si covoarele ar trebui să fie eliberate de praf şi curăţate în mod regulat.

3. Plasaţi purificatoare de aer şi umidificatoare / dezumidificatoare în camera dumneavoastră. Nivelul corect de umiditate de 45% – 50% ar trebui să fie menţinute în interiorul locuintei. Umiditatea prea multa şi prea puţina sunt foctori declansatori pentru această condiţie şi agravarea simptomelor.

4. Utilizaţi solutie salina pentru spălare nazala, pentru a va menţine pasajul nazal  umed şi pentru a curati mucusul si impuritatile.

5. Inhalarea de aburi a fost folosita de sute de ani pentru a curatii pasajul nazal şi pentru a elibera mucusul cu impuritati. Adaugati câteva picături de ulei de eucalipt sau mentă in apă fierbinte si inhalati vaporii de abur.

6. Păstraţi-vă hidratati. Beti multe lichide, 6-8 pahare de apă la temperatura camerei, supe, ciorbe.

7. Mierea proaspăt produsa si nefiltrată ameliorează rinita alergică. Un amestec de 1 lingura de miere şi zeama de la lamaie se incalzeste scurt si se administreaza de trei ori pe zi cate o lingura pentru a trata febra fânului.

8. Consultati un medic inainte de a lua orice suplimente. De exemplu, suplimente probiotice sunt cunoscute pentru a usura severitatea bolii. Preparat pe bază de plante pentru intarirea sitemului imunitar sunt excelente atat pentru prevenirea conditie cat si pentru usurarea simptomelor. Echinacea, extractul de noni si extractul de Gheara matei sunt cunoscute pentru consolidarea naturala a sistemului imunitar.

Cateva sfaturi care va pot oferi o ameliorare naturala a rinitei alergice

Determinarea cauzei – Acest lucru este mai uşor de zis decât de făcut, dar păstrarea unui jurnal pentru a va urmări simptomele este o modalitate foarte bună de a începe acest lucru. Notati atunci cand simptomele sunt cele mai bune si mai rele.

În cazul în care ele tind să izbucnească la domiciliu, sau la locul de muncă, sau într-o cameră speciala, va fi mult mai simplu de determinat care sunt posibilii factori declansatori. Alergenii de interior, cum ar fi praful, acarienii, mucegaiul şi parul animalelor de companie sunt susceptibile de a provoca alergii, precum si alergenii din aer liber, cum ar fi polenul şi mucegaiul. Acestia pot fi evitati mai uşor atunci cand sunt detectati ca factori cauzali.

Trăiti sănătos – Un sistem imunitar sănătos este capabil să se ocupe mai eficient de suisurile si coborasurile care pot provoca alergii. O dieta bogata in fructe, legume, carne slabă si peşte oferă corpului nutrientii de care are nevoie. Mentinerea hidrattii prin consumul in special de apa, sucuri naturale si ceaiuri de plante ajută la alungarea impurităţilor.

Efectuati teste de sange in mod regulat pentru a vedea daca nivelele de vitamine sunt asa cum ar trebui să fie. Şi, nu in ultimul rand, asiguraţi-vă că efectuati exercitii fizice în mod regulat, nu numai pentru sănătatea fizică, dar şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii mentale şi emoţionale, de asemenea.

Evitaţi problema – Cel mai bun tratament pentru rinita alegica sunt metodele de prevenire, adica evitarea factorilor declansatori in masura in care sunt constientizati.

Fumul este un alt alergen care poate declansa simptomele de rinita alergica. Evitarea adunărilor sociale, în cazul în care va fi fum de tutun şi utilizarea unor metode alternative de încălzire, in locul  sobelor si semineelor pe lemn care produc fum ar trebui să fie luate în considerare.

Mirosurile de la produsele de curăţare, detergenţi si parfumuri pot declanşa, de asemenea, începutul unei rinite. Eliminarea parfumurilor din mediul locuintei va reduce considerabil expunerea la aceşti poluanţi gazoşi iritanti.

Remediu naturist – Rinita alergica