Indiferent de tipul de cancer la ficat, vor exista unele dureri implicate, în special în etapele ulterioare.

Orice tip de diagnostic de cancer este înspăimântător, insa cancerul la ficat poate fi, uneori, unul dintre cele mai înspăimântătoare. În cele mai multe cazuri, acest tip de cancer este cunoscut sub numele de cancer secundar, deoarece aceasta se dezvoltă din celulele canceroase de la o alta parte a corpului care se răspândesc în ficat. Acesta este un semn rău iar tratamentul este mult mai dificil. Cu toate acestea, există şi alte tipuri de cancer la ficat, inclusiv tipul de cancer primar.

Din păcate, dacă aţi fost diagnosticati cu angiosarcom sau hemangiosarcom, tratamentul de orice fel, nu poate fi foarte eficient. Aceste tipuri de cancer la ficat cresc rapid, se raspandit rapid, si sunt aproape imposibil de tratat odată descoperite. Din păcate, majoritatea pacienţilor nu traiesc mai mult de şase luni de la diagnostic.

Tratarea unor tipuri de cancer la ficat

Deşi chimioterapia, chirurgia si radiaţiile sunt cele mai frecvente tratamente medicale pentru cancerul de ficat, exista cateva alternative care ar putea fi luate în considerare. Aceste alternative pot fi folosite fie ca opţiuni de tratament principal sau complementare la metodele recomandate de medic.

Coenzima Q10 a fost apreciata pentru proprietatile sale antioxidante, care protejeaza ficatul de daune. CoQ10 (aşa cum este numita uneori) trebuie să fie întotdeauna luata cu uleiuri, cum ar fi uleiul de peşte sau de seminte de in, astfel încât organismul sa o poata absorbi corect. Acidul elagic este un alt tratament alternativ pentru anumite tipuri de cancer la ficat. Actioneaza prin reducerea creşterii şi dezvoltarii tumorilor.

Sucul de sfeclă de zahăr brut, pepenele amar, curcumina şi chiar şi polenul de albine sunt toate recunoscute ca fiind utile în stoparea cancerului de ficat. Indiferent de tipul de remediu natural pe care il aveţi în vedere, discutaţi cu medicul dumneavoastră inainte, deoarece nu toate aceste opţiuni alternative vor completa planul de tratament existent.

Glutationul este o proteina compusa din trei aminoacizi: cisteina, acid glutamic şi glicină. Acesta este implicat în detoxifierea ficatului şi a corpului. Glutationul se leagă la toxine precum metalele grele, solventii si pesticidele, şi le transformă într-o formă care poate fi excretata prin urină sau bilă. Glutationul este, de asemenea, un antioxidant important, care contracareaza efectele produse de radicalii liberi în organism prin reacţii de oxidare.

Turmericul, o planta din familia ghimbirului, are o lungă istorie ca fiind un agent colorant în produsele alimentare, împreună cu unele proprietăţi medicinale. Mai multe cercetari sunt necesare, insa rezultatele provizorii arată că aceasta planta poate ajuta în prevenirea şi combaterea cancerului de ficat la om.

Stadiul tarziu de cancer de ficat poate duce la pierderea poftei de mâncare, care pot fi grava, la un moment când este nevoie de hrana cea mai mare. Papadia este o planta care poate ajuta la restabilirea poftei de mancare. Aceasta planta este dotat cu vitamine şi minerale, care sunt importante atunci cand corpul se lupta cu boala. Papadia a fost, de asemenea, utilizata în medicina tradiţională pentru probleme hepatice şi pentru a îmbunătăţi funcţia hepatica.

Ginsengul american a fost folosit ca un stimulent de americani nativi, are proprietati antioxidante si poate ajuta la intarirea sistemului imunitar. Aceasta planta poate ajuta, de asemenea, la combaterea oboselii şi febrei, simptome comune de cancer la ficat in stadiu tardiv. A fost, de asemenea, ca are proprietati anti-cancer.

Ceaşca de cafea de dimineaţa va poate proteja împotriva cancerului de ficat. Un studiu arata ca cofeina poate inhiba cresterea celulelor de cancer la ficat. Multe studii au găsit ca aceasta bautura antioxidanta ajută la prevenirea cancerului de ficat.

Dieta pentru cancerul de ficat

Dieta ar trebui să includă o varietate de alimente naturale, bogate in nutrienti. Cu toate acestea, mulţi oameni care se afla sub tratament cu radiatii sau chimioterapie, suferă de stomac deranjat şi vărsături, care pot face consumul de alimente de neplăcut. Dacă aveţi probleme de alimentatie, luaţi în considerare adăugarea de alimente blande, care nu au un miros puternic. Mesele picante, puternic aromate şi grase pot produce greata. Adăugarea de ghimbir in dieta poate ajuta la reducerea simptomelor gastro-intestinale.

Proteina este un nutrient deosebit de important în timpul tratamentului de cancer. Proteinele ​​ajuta la prevenirea sindromului de pierderea de masa musculara cunoscut sub numele de casexie, o cauza comuna de invaliditate si deces la pacientii cu cancer. Societatea Americana de Cancer recomandaconsumul de alimente bogate in proteine ​​ pe tot parcursul zilei. Surse de protein : ​​ pui fara piele, carne de vită slabă, ouă, produse lactate slabe şi fasole.

Se recomanda ca pacientii cu cancer de ficat sa consume alimente naturale organice, care sunt crescute fara pesticide. Alimentele organice sunt, în general, lipside de pesticide, substanţe chimice cu care ficatul se luptă pentru a le elimina din organism. De asemenea se recomanda evitarea alimentelor intens procesate, cum ar fi pastele si mezelurile, deoarece acestea, de asemenea, sunt foarte neplacute pentru ficat.