Aproape fiecare persoană suferă  de insomnie la un moment dat in viata. În anumite cazuri, insomnia este sporadică în natură, deoarece apare şi dispare fără nici un motiv specific. În altele, simptomele de insomnie au tendinţa de a persista pentru un timp prelungit, ducand la o stare cronica sau severa a bolii. Efectul de insomnie în viaţa normală a oamenilor poate fi profund, deoarece poate avea un impact negativ asupra persoanelor de toate vârstele. Unele dintre cele mai frecvente includ:

În insomnie, persoana se simte foarte obosite, iar nivelurile de energie se reduce drastic. Ca rezultat, persoana nu se simte interesata oricare dintre activităţile de zi cu zi ale vieţii.

• Funcţiile mentale, cum ar fi capacitatea de învăţare, de amintire şi de concentrare  devine afectata. Aceste efecte pot avea un impact sever asupra eficienţei, deoarece nivelurile de performanţă au tendinţa să scadă la o rată alarmantă.

• Unii oameni devin foarte iritabil şi nervosi fara nici un motiv. Iritabilitatea constantă şi modificările dispoziţiei nerezonabile, la rândul lor, pun multa presiune asupra activitatilor profesionale, precum şi in relaţiile private.

• Un alt efect major al insomniei este lipsa de încredere în sine şi depresie. Oamenii dezvolta anumite tendinţe, cum ar fi de auto-apatie şi de auto-compatimire.

• În cazuri cronice, persoane cu simptome de insomnie suferă de lipsă de concentrare şi sunt în imposibilitatea de a reacţiona rapid. Acest lucru duce la un risc crescut de accidente şi leziuni. De asemenea, gândurile de auto-anihilare şi manifestarile de sinucidere sunt proeminente în caz de insomnie severa.

Datorita tuturor acestor efecte, persoanelor care suferă de simptome de insomnie li pare greu să se ocupe de aspecte mornale ale avietii, cum ar fi stresul marital, păstrarea unui loc de muncă sau alte probleme de relatie. Unii oameni chiar recurg la consumul excesiv de tutun şi alcool, conducând astfel la mai multe alte complicatii majore de sănătate. Chiar şi sistemul imunitar al organismului devine compromis din cauza insomniei, ducand astfel  la mai multe boli.

Desi insomnia este foarte comună în lumea de astăzi care se schimbă rapid, claritatea cu privire la cauzele exacte ale insomnie nu este încă prezenta. Insomnia este cauzata de diverse motive dintre care unele sunt cerinţele şi dorinţele în creştere ale fiinţei umane, asteptari nerealiste, atât în ​​viaţa personală cat si cea profesională, stresul constant, anxietatea care apar în viaţa noastră de zi cu zi. Aceşti factori, de asemenea, reprezinta impulsul necesar pentru dezvoltarea de depresie.

Insomnia, uneori, poate fi tranzitorie sau apare in faze scurte, fie din cauza unor tensiuni bruste în viaţa profesională sau personală sau din cauza unor motive fizice. Insomnia tranzitorie dispare usor, fără a fi nevoie de vreun tratament specific. Cu toate acestea, în cazul în care dureaza mai mult de o lună, aceasta devine acută sau cronică în natură. Cu cat insomnia apare mai frecvent, cu atat organismul este mai predispus la boli. Unele cauze majore de insomnie sunt descrise pe scurt mai jos.

• Se constată că persoanele în vârstă sunt mai predispuse la insomnie, din cauza incidenţei mai mare de boli cronice fizice, cum ar fi menopauza, hipertiroidismul, artrita, astmul, dureri cronice, sindromul picioarelor neliniştite, boli de inima, diabet sau hipoglicemie, arsuri la stomac , hipertensiune arteriala, boala Alzheimer, boala Parkinson sau alte boli cronice.

• Utilizarea de medicamente cum ar fi anti-depresiv eleşi calmantele pentru durere provoca insomnie ca un efect secundar

• Consumul in exces de anumite substante, precum cafeina sau alcoolulm poate perturba tiparele generale de somn ale unui individ.

• Muzica excesiv de tare sau orice altă formă de zgomot perturbă grav calitatea somnului.

• Un mediu extrem de rece sau fierbinte poate descuraja, de asemenea, debutul unui somn, deoarece organismul se afla intr-o continua încercare de a se adapta la temperatura existenta.

• Lipsa de somn poate apare la multi oameni atunci cand isi pentrec noptile  intr-un loc nou (fie un hotel sau in locuinta unei rude), deoarece schimbările de mediu nu permit persoanei să se simtă complet relaxata.

Insomnia este o percepţie sau o plângere de somn inadecvat sau de proastă calitate, care trebuie să fie tratata cat mai curand posibil. În funcţie de frecvenţa şi severitatea simptomelor, insomnia pot fi clasificata ca usoara, cronica sau acuta. Tratamentul pentru insomnie, de asemenea, variază în consecinţă. În caz de insomnie uşoară, o simplă schimbare în perspectivă, in obiceiurile alimentare sau in modele de stil de viata ajută la vindecarea insomniei. Cu toate acestea, în cazul în care insomnia este de forma acută, atunci este nevoie de ajutor medical. O altă alternativă este folosirea remediilor din plante, sau a suplimentelor nutritive pentru insomnie.

Tratamente naturiste cu Rhodiolin si ParaProtex . Vezi oferta speciala Calivita