Înainte de a enumera cauzele care duc la formarea emfizemului pulmonar, este necesar sa se înțeleagă ce este de dapt aceasta conditie. Între cele două boli pulmonare obstructive cronice, care sunt emfizemul si bronsita cronica, emfizem este mult mai dureros si mortal. Șansele de supraviețuire în caz de bronsita cronica, dacă este urmat un tratament corect, sunt destul de incurajatoare. Dar acest lucru nu poate fi spus si despre emfizem ; acesta e o conditie incurabila.

Ce cauzeaza emfizemul și cum este diferit de bronsita cronica

Dacă vom merge în miezul problemei, vom găsi că dificultățile de respirație, în bronșite cronice provin de la constrângerile din pasajul de aer (mai mult decat se intampla in astm). Și acest lucru se agravează cu fumul de țigară excesiv. Pe de altă parte, lipsă de aer asociata cu emfizem este cauzata de degenerarea țesutului pulmonar.

Deși există și alte cauze de emfizem, cum ar fi o predispozitie genetica, medicamentele administrate intravenos, deficientele imunitare si altele, se stie clar ca fumatul este principalul vinovat. Fumatul este un obicei prost, într-adevăr, deoarece cauzează multe boli, și emfizemul este una dintre cele mai importante. In anumite cazuri, boala poate deveni acută și în aceste conditii ar putea fi nevoie de asistență medicală și spitalizare imediata. Fumatul poate afecta, de asemenea, copiii din cauza fumatului pasiv (deci ar trebui să încercați să stați departe de fumatori, dacă nu sunteți un fumător). Cel mai bine este sa renuntati la fumat pentru sănătatea dumneavoastra și pentru cea a caror se afla în jurul dumneavoastra.

Cum provoacă fumatul emfizem ?

Doar un fum sau două din cand in cand nu va cauza probleme, dar dacă sunteți un fumător regulat și, dacă fumati de ani de zile, atunci puteti să vă așteptați la probleme. Fum va intra în piept și poate provoca probleme la plamani. Există, de asemenea, mai multe substanțe chimice nocive din tutun care atunci cand sunt inhalate ajung în plămâni. Efectul cumulat al tuturor acestor substante de-a lungul mai multor ani va provoca boala. Și astfel, în cele mai multe cazuri, oamenii care inainteaza in vârsta devin victime. Uneori, chiar si tinerii sufera de aceasta conditie.

Ar putea să nu fie de ajuns, dacă ați renuntat la acest obicei într-o etapă ulterioară, deoarece plamanii ar putea să fi fost deteriorati definitiv. Aceste simptome pot dura pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, în multe cazuri, refacerea este posibilă în timp. Cu cat veti renunta mai devreme la acest viciu, cu atat mai mult timp veti da plamanilor sa se refaca si ii veti proteja impotriva posibilelor boli.

Alte cauze care contribuie la emfizem

Chiar dacă fumatul se află în fruntea listei de factori declansatori, există destuli alti cativa factori care contribuie la formarea de boli precum emfizemul. Acestia includ expunerea pe termen lung la iritante pulmonare, atat organice cat și anorganice, cum ar fi polenul, gazele cu efect de seră, fumul, aburii chimici, particule fine de cărbune care plutesc în aer și multe altele. Emfizemul se poate prezenta din cauza unor anomalii genetice, iar acest lucru este cunoscut sub numele de sindromul de deficit de alfa 1-antitripsina (AAT). Totuși, aceaste cazuri sunt destul de rare.

Alte cauze …

1. Bronsita cronica nedratata de lunga durata

2. BPOC sau boli pulmonare obstructive cronice

3. Expunerea la fumul indirecta

4. Hiper-activitatea căilor respiratorii

5. Poluarea aerului

Faptul ca stim ceea ce cauzeaza emfizemul pulmonar nu este niciodată de ajuns, insa este un început bun, si cel mai important este sa se trateze cat mai curand posibil pentru a preveni complicatiile. Faptul că nu este contagios, ar trebuie sa ofere un oarecare confort social. O veste buna este si faptul ca firma Calivita are atat cure naturale, precum și cure convenționale, care pot, cel puțin ameliora simptomele. Unul dintre aceste produse naturiste este Smokerade special conceput pentru fumatori .