Poate deficienta de vitamina D sa contribuie la miopie?

Studiile epidemiologice au demonstrat o asociere între expunerea intr-un mediu de afara, in soare, şi prevenirea miopiei. Ar putea fi din cauza vitaminei D pe care organismul o produce ca urmare a faptului că este expus razelor solare?

Atunci când vitamina D intra in organism, isi realizeaza efectele prin legarea cu receptorul de vitamina D în nucleu. Eficienţa acestui receptor este esenţiala în aducerea beneficiilor vitaminei D. Anumiţi factori genetici pot compromite eficienta a receptorilor de vitamina D. Unul dintre aceste elemente este prezenţa de SNP-uri (polimorfisme unice de nucleotide), mutaţii punctiforme care fac o parte din variabilitatea naturală în populaţia umană şi pot fi deseori asociate cu un risc crescut de diverse probleme de sanatate.

O noua cercetare a descoperit recent o asociere între un anumit SNP in receptorii de vitamina D şi miopie moderată la adulţi. Cei cu niveluri scăzute de miopie au fost asociate cu trei SNP-uri diferite pentru receptorul de vitamina D. Acest lucru înseamnă că persoanele cu miopie pot fi în imposibilitatea de a folosi vitamina D foarte eficient, conditie care ar imita situatia in care cineva care nu a primit suficienta vitamina D, deoarece a petrecut puţin timp afara expus la lumina solara.

Legătura exactă între posibilitatea de a utiliza eficient vitamina D, sau obtinerea unei cantitati mai mari de vitamina D de la soare, şi o vedere mai buna nu este bine înţeleasa. Dar acest nou studiu oferă dovezi că o astfel de conexiune există.

Expunerea la soare este necesară pentru sinteza vitaminei D. Când razele UVB ating pielea expusa, vitamina D este sintetizată şi distribuita în tot corpul. Vitamina D este un element esenţial pro-hormon, necesar pentru sanatatea musculo-scheletica, robusteţea sistemului imunitar, precum şi protecţia de boli de inima si cancer.

Nutriţie şi vedere

Ceea ce mancam are o influenţă asupra modului in care sunt indeplinite functiile corpului si efectele asupra ochii nostri, de asemenea. Tot ceea ce este bun pentru organism, în general, este de asemenea bun pentru vederea noastra. Mai jos urmeaza o listă de suplimente care sunt cunoscute pentru un efect pozitiv asupra vederii.

• Vitamina A, obtinuta din alimente sub forma de beta-caroten, este consumată de ochi pentru vederea de noapte şi expunerea la căldură şi lumina puternica, luminii fluorescente care palpaie, monitoare de calculator şi TV. Surse de vitamina A se gasesc in legume portocalii şi verzi. Dacă se opteaza pentru suplimente, acestea ar trebui să fie de tip beta-caroten. Nicotina din ţigări, precum şi alcoolul consuma vitamina A din organism.

• Complexul de vitamine B cum este Tiamina, vitamina B1 mentine muschii ochilor in lucru. Riboflavina, vitamina B2 ţine ochii la un nivel corect de sensibilitate la lumina. Lipsa de vitamina B2 provoaca sensibilitate excesivă la oboseală constanta, lumina, arsuri la ochi şi incapacitatea de a vedea la ore de amurg. De asemenea, Vtaimian B2 pare să joace un rol în circulaţia de substante nutritive pentru sanatatea cristalinului. Lipsa de B2 apare la pacienţii cu cataractă. Vitamina B6 este importanta pentru echilibrul emotional. Niveluri scazute de vitamina B12 sunt vizibile la persoanele care sufera de cataracta si glaucom.

Dacă luaţi suplimente asiguraţi-vă că veţi obţine o combinaţie echilibrată, pentru a fi absorbite eficient în corp. De asemenea, reţineţi că toate vitaminele B sunt consumate de stres.

• Vitamina C. Pentru a fi pe deplin eficientă, trebuie să conţină acid ascorbic şi bioflavinoide. Vitamina C este importanta pentru circulaţia la nivelul ochilor. Concentraţie mare se gaseste in cristaline sanatoase, în special bioflavnoidul rutina. Surse de vitamina C sunt citricele, pepenele galben şi roşiile. Reţineţi că fumatul reduce simtitor nivelurile de vitamina C.

• Oameni miopi au niveluri scazute de calciu în ochi. Mai multe studii au descoperit ca nivelurile ridicate de calciu au avut un efect pozitiv asupra miopiei, dezlipirii de retina şi glaucomului. Se pare că calciul deshidrateaza lichidul în ochi, făcând astfel globul ocular mai scurt.

Zaharul găsit în băuturile carbogazoase pare a fi una din cauzele majore ale miopiei, caz in care globul ocular devine atât de plin de apă incat este întins într-o formă alungită miopa. Globii oculari se micsoreze pana la forma normala atunci cand un nivel optim de calciu este prezent.

Vitamina D Drops este cel mai nou produs Calivita cu o mare cantitate de minerale in compozitia sa.